#Велико Търново

Календар за предстоящите културни мероприятия във Велико Търново

Велико Търново е град с много богата история и културно наследство. Не е случаен фактът, че точно той е избран за столица на Втората българска държава. До ден днешен традициите и обичаите се запазват, а културата е на високо ниво. Търново е един от най-предпочитаните градове за организиране на културни мероприятия в цяла България. Те са разнообразни и вълнуващи.

Ако искате да разберете предстоящите събития, които може да посетите по време на вашия престой в града, вижте следващите редове, където ще ви представим календар за тях.

Какво представлява календара за предстоящите събития в град Велико Търново?

Поддържаме го, за да известяваме граждани и посетители на Велико Търново за предстоящи мероприятия, като изложби на галерии и ръкоделия от различни работилници, театрални спектакли, концерти, премиери, национални празници, представления и много други.

Там ще откриете и важна информация, касаеща историята, литературата, откриване на паметници и дори атракции. Всичко ново, което предстои да се случи, бива поместено в Календара.

Културни събития и изкуство

През 2024 година следва да се проведат много събития, свързани с културата и изкуството, като част от тях са:

Следва да се проведат и различни концерти, като фолклорни фестивали, конкурси и концерти за нови изпълнителни и още много.

Някои от събитията, които предстоят са:

 1. Музика и концерти
  Ще се проведе концерт “Да обичаш Гершуин” с Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров на 5 април.
  На 16 и 17 юни пък се организира “Мюзикъл и Рок” с участието на Б.Т.Р., както и оркестър на Музикално-Драматичен театър “К.Кисимов”.
 2. Фестивали
  Античен римски фестивал “Нике – играта и победата” на 25 май, Национален фолклорен фестивал “Насред мегдана” от 1 до 30 юни и още много други.
  Предстои и летен фестивал на класическата камерна музика, на който ще можете да се насладите в рамките на един месец – от 1 до 31 юли.
 3. Събори
  Национален събор на овцевъдите в България 24-26 май.
 4. Звук и светлина
  Ежегодно се провежда в града и представя неописуемо красива гледка от крепостта Царевец. Ще можете да се радвате на това изкуство в рамките на цял месец – от 1 до 30 април.

Тези и още много други събития, свързани с изкуството и традициите, следва да се проведат в Търново през тази година.

Какво още ще откриете там?

Освен да научите за предстоящи мероприятия, свързани с изкуството, като концерти, фестивали, изложби и представления, може да кандидатствате за такива. Това се случва чрез попълване на различни документи, формулирани в Приложения от 1 до 13.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *